(ВІДЕО) Друзі навіки…

НАЗАД
29 серпня 2023 15:53

Денис Бучмінський та Богдан Остапенко – прикордонники, які загинули у жовтні 2022 року, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України.

Денис родом з Донеччини, до 2014 року проживав у Донецьку. У 2013-2014 брав активну участь у проукраїнських мітингах, але, після погроз його сім'ї, хлопець вимушений був виїхати разом із батьками.

Богдан народився та виріс у Черкасах. Його брат Володимир згадує Богдана як активного та допитливого хлопчика. Богдан унаслідував від мами літературний талант, писав мемуари про подорожі а, згодом, про війну. Мріяв створити сім’ю.

Обидва хлопці мали вищу освіту, обидва були веселими та компанійськими. Богдан працював у магазині туристичного спорядження, Денис займався логістикою.

25 лютого 2022 року хлопці вже стояли у черзі до місцевого РЦК. Але тоді і Богдан і Денис отримали відмови.

У травні 2022 року хлопці врешті отримали повістки і вступили у лави Державної прикордонної служби України. Познайомились вони, проходячи базову підготовку і відтоді стали друзями.

Бойовий шлях прикордонники почали з Чернігівської області, а згодом у складі свого підрозділу вирушили на східні рубежі нашої держави.

На Донеччині хлопці першими пішли на позиції разом із військовослужбовцями ЗСУ. Незабаром ворог розпочав штурм.

Під час свого останнього бою завдяки професійним діям Сил оборони підрозділу, у складі якого воювали хлопці, вдалось знищити понад 70 одиниць живої сили противника, а також декілька одиниць техніки.

На жаль, у тому бою військовослужбовці героїчно загинули.

«Можливо, мене хтось засудить, але я вважаю, що мій син загинув не просто так. Перед смертю він знищив багато ворогів і значить, у його смерті є сенс» - говорить мати загиблого Дениса.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси